blog office a la carte

Ach, het zal nog even duren voordat de lente écht losbarst. Maar bij ons begint het wel al te kriebelen! Daarom, én omdat maart ook de maand is om je Belastingformulieren in te dienen, een aantal tips voor de grote lenteschoonmaak. Kun je de lente fris en fruitig beginnen!

1. Je administratie

We beginnen met de meest vervelende, dan hebben we die maar gehad. Het wordt tijd om je boekhouding volledig op orde te krijgen. Ben je iemand die altijd weer op het laatste moment alles bij elkaar moet zoeken? Gek wordt van alle bonnetjes? Eigenlijk geen idee heeft of het allemaal wel klopt? Dan is het misschien een goed idee om je systeem een update te geven. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk en goedkoop je boekhouding digitaal bijhouden met diensten als Exact Online. Maar een boekhouder is ook echt de investering waard! Het scheelt je een hoop werk, papieren op je bureau én, last but not least, kopzorgen.

2. Je portfolio/CV

Wanneer was de laatste keer dat je je website hebt geüpdatet? Vaak heb je voor iedere nieuwe opdracht je portfolio wel in orde, maar vergeet niet dat er tussendoor ook potentiële klanten online naar je zoeken. Een echte lenteschoonmaak zorgt er meteen voor dat je niet alleen binnen je winkel, maar ook je etalage opruimt. Welke projecten waren succesvol en geven weer welke kant je op wil dit jaar?

3. Je doelstellingen

Januari lijkt alweer een eeuw geleden: net zoals de laatste keer dat je je aan je goede voornemens gehouden hebt. Tijd dus om deze bij te schaven. Hoe goed je intenties ook zijn, het kan zijn dat je het nieuwe jaar met overmoed gestart bent. Neem een moment om je doelstellingen bij te stellen en zowel uitdagend als realistisch te maken. Als je nu al weet dat je doelstellingen niet haalbaar zijn, zul je er waarschijnlijk ook minder hard je best voor doen.  Schaam je niet om je doelstellingen aan te passen, meten is weten!

4. Je hoofd

Het allerbelangrijkst. Je begint de lente lekkerder met een beetje rust in je hoofd. Dat betekent natuurlijk niet per se dat je nu alles moet laten vallen waar je mee bezig was. Het is voor iedereen anders! Doe vooral wat goed voelt, of dat nu yoga is of een bingewatch van House of Cards.

5. Je kantoor

De simpelste van de vijf. Want hoe mannelijk je ook bent: als je kantoor naar bloemetjes ruikt, voelt alles toch een stuk schoner. Schakel tussen grote projecten door even af met een poetsdoek of Swiffer. Goed voor je productiviteit en meteen een goede bijdrage aan de lenteschoonmaak!

Comments are closed.