blog office a la carte

Nog even je Facebook gecheckt en nu klap je je laptop dicht. Om je na 10 seconden te realiseren dat je eigenlijk niet je Facebook wilde checken, maar je e-mail. En maar goed dat je je dat realiseert want als je je laptop weer openklapt, zie je dat er toch weer een mailtje is binnengekomen waar je écht nog even op moet reageren. Klinkt herkenbaar?

Voor velen wel. Er is steeds meer en meer vraag naar ‘digital detoxing’. Het idee is simpel: voor bepaalde tijd geen gebruik maken van bijvoorbeeld je smartphone, tablet, laptop of PC. Rohan Silva schreef er een positief stuk over in de Evening Standard. Geen revolutionair idee, maar zeker een idee dat je eens moet overwegen. Je mag volledig je eigen grenzen bepalen, maar laten we even uitgaan van een ‘digital detox’ van twee dagen. Ik had een maandag en dinsdag vrij en probeerde het uit.

Alle begin is moeilijk. Ik ga de deur uit zonder (werk-)laptop en met mijn iPhone op vliegtuigmodus, wel op zak. Binnen een paar minuten heb ik die iPhone al in de hand om hem daarna meteen weer met een betrapt gevoel terug te stoppen. Ik vraag me af of ik nog belangrijke mails heb ontvangen. Of ik niet in tijdnood kom met een project door er vandaag en morgen niet te zijn. Of ik mijn werk slecht doe omdat ik van tevoren een betere planning had moeten maken. Ja, het gaat ver. Op een gegeven moment ga je jezelf zelfs afvragen of je vroegere buurmeisje nog een leuke foto van haar katten online heeft gezet. Maar geloof me, it gets better. Er komt een punt waarop je beseft dat je je eraan moet overgeven, de (online) controle los moet laten. Eerlijk is eerlijk: als jij er twee dagen niet bent, valt niet meteen het hele bedrijf uit elkaar. En omdat je dan opeens zeeën van tijd over blijkt te hebben, ga je andere dingen doen. Een boek lezen, toch echt eens de garage opruimen of spontaan langs bij vrienden. Uiteindelijk zul je zien dat het best lekker is om niet (constant) bereikbaar te zijn.

Als je dit toch nog te lastig lijkt, raad ik je aan om de volgende keer je laptop niet dicht te klappen, maar even volledig uit te zetten. Je zult zien dat je je eerder afvraagt of het wel écht de moeite waard is om hem weer aan te zetten. Misschien ligt hij dan vanzelf wel eens een heel weekend aan de kant!

66 Comments

 1. Stromectol

  Propecia Generic Levitra

 2. Propecia

  No Prescription Drugs

 3. lamipriep

  http://buypropeciaon.com/ – finasteride 1mg tablets for sale

 4. draweelve

  http://buystromectolon.com/ – stromectol prescription

 5. playero

  https://buyplaquenilcv.com/ – withdrawal symptoms of plaquenil

 6. erusiab

  http://buylasixshop.com/ – lasix overnight shipping

 7. erusiab

  https://buylasixshop.com/ – lasix overnight shipping

 8. Zithromax

  Depression Pills Online

 9. Zithromax

  Cialis Preisvergleich Bestellen

 10. Plaquenil

  Vaginal Irritation And Amoxicillin 500

 11. Plaquenil

  Buy Accutane Mastercard

 12. Lasix

  Zithromax At Rite Aid

 13. embetry

  http://buypriligyhop.com/ – priligy review youtube

 14. Plaquenil

  How To Buy Levitra In Usa

 15. embetry

  http://buypriligyhop.com/ – priligy 30mg tablets

 16. Priligy

  Buy Propecia Online Reviews

 17. arrimePed

  http://prednisonebuyon.com/ – order prednisone from canada

 18. Queenia

  http://buyneurontine.com/ – gabapentin vs lyrica

 19. arrimePed

  http://prednisonebuyon.com/ – buy prednisone online without a prescription

 20. Queenia

  https://buyneurontine.com/ – is gabapentin a narcotic

 21. Prednisone

  Ototoxicity In Adults Due To Amoxicillin

 22. Queenia

  https://buyneurontine.com/ – gabapentin vs lyrica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>