De aller, kus, beste, kus, wensen, kus

Met wat weemoed naar de voorbije prachtdagen stappen we weer over de drempel. In de tassen die we meeslepen zitten nog geen dikke pakketten papier, hooguit een verdwaald velletje van vorig jaar. Vorig jaar, dat klinkt zo ver weg maar voelt als gisteren. De Willie Wortel die ooit een tijdsvertrager uitvindt om de vakantie te rek, te rek, te rekken, die patenteert zichzelf de hemel in.

De aller, kus, beste, kus, wensen, kus voor het nieuwe jaar en dat het allemaal maar een beetje fleuriger mag worden dan vorig jaar, ook met de kinderen enzo want het viel allemaal niet mee, nee makkelijk was het niet …. Leven in de toekomst, dat moeten we want van kijken naar het verleden is niemand ooit rijk geworden, een aantal vermaarde historici daargelaten hahaha. Onze tijdens de afgelopen maand vetgemeste rechterhand graait in een bakje borrelnoten terwijl in onze linker losjes een glaasje bubbels bungelt. Nieuwjaarsrecepties,  ze horen thuis in het rijtje waarin ook de verjaardag van je schoonmoeder en de autovoorruit ijsvrij maken zijn vertegenwoordigd – het is een activiteit die niemand waarlijk leuk vindt, maar wee je gebeente als je het aan je voorbij laat gaan.

Absoluut, de vakantie was heerlijk. Het is waar: de batterij is weer opgeladen en we kunnen er weer even tegenaan. Zo, nog een borrelnootje en een slokje, en dan kruipen we weer achter onze laptops en dan luiden we het jaar écht in met tweehonderdvijftig aanslagen per minuut en een kop als een door ontploffend vuurwerk uit de straat geknalde stoeptegel. Maar: we houden de goede moed erin! 2019 moet en zal hoe dan ook een geslaagder jaar worden dan het vorige, en omdat een goed begin het halve werk is, gooien we de donkere bokkenpruik van onze kop en toveren we een glimlach tevoorschijn op het zintuig onder onze neuzen. Dat het een mooi jaar worden mag!

Meer lezen? www.toonroumen.nl

Comments are closed.