blog office a la carte

Hoe heerlijk zou het zijn als je geld kon verdienen met wat je het allerleukst vindt om te doen?! Een retorische vraag, want het antwoord is natuurlijk: super heerlijk. En het enige dat je hoeft te doen, is beginnen! We helpen je een beetje op weg met de eerste tips voor het opstarten van je eigen onderneming.

Leer het anderen

Als je het (nog) niet aandurft om van je hobby je vak te maken, zijn er ook andere manieren om te beginnen. Ben je een getalenteerde muzikant, schrijver of chefkok: start dan naast je huidige baan met bijlessen voor anderen. Afhankelijk van je kennis, en de vraag naar die kennis, zou je particulier lessen kunnen geven of kunnen aansluiten bij een school of cursus. Ook als je er financieel niet direct je eigen onderneming van op kunt starten, leer je zelf veel, doe je een ander een plezier én kun je nog meer tijd besteden aan wat je écht leuk vindt.

Verkoop je creaties

Als je hobby bestaat uit handwerk of in ieder geval producten, waarom zou je ze dan niet verkopen? Websites zoals Etsy en Pinterest zijn perfect voor creatievelingen die hun werk willen verkopen. Lokale ondernemers zien ook steeds vaker het belang in van samenwerking.Wie weet verkopen ze jouw product ook wel bij een particuliere zaak om de hoek!

Schreeuw het van de daken

Hoe veel je ook droomt om van je hobby je werk te maken, als het alleen bij dromen blijft komt niemand er ooit achter. Of je er nu over schrijft, of presentaties houdt tijdens evenementen; je kunt betaald krijgen voor het delen van je passie en kennis. Daarnaast word je pas gevraagd voor jouw expertise op het moment dat je deze met de wereld deelt. Zodra mensen als ze jou zien, meteen denken aan waar je voor staat, is het zeker de moeite waard eens na te denken om dit ook te laten zien in je carrière!

Comments are closed.