office a la carte kantoor sittard
Om succes te behalen in je carrière, moet je op z’n minst zelf geloven dat je kunt slagen. Als jij het al niet doet, wie dan wel. Dat betekent dat je over een bepaald level van zelfverzekerdheid moet beschikken, zodat je tegen jezelf kunt zeggen: I can do this. Tegenslag of geen tegenslag. Maar ook al heb je dagen waarop je het gevoel hebt de wereld aan te kunnen, er zijn ook dagen dat je twijfelt. Geen probleem. Omdat iedereen af en toe wel even een ‘confidence boost’ kan gebruiken, zeven dagelijkse gewoontes van andere succesvolle ondernemers.
  1. Mediteer. “Wanneer we ons onzeker voelen, komt dit op allerlei manieren naar buiten. Onze lichamen werken niet. We kunnen niet focussen. Onzekerheid komt om de hoek kijken als je niet leeft in het moment. Controle over je gedachtes is een belangrijke stap in zelfverzekerdheid.” Begin bijvoorbeeld met 10 minuten per dag.
  2. Denk binnen de box. We worden geleerd ‘outside of the box’ te denken, maar dit constant doen kan spanning veroorzaken. Af en toe ‘inside the box’ denken, dus doen wat je weet en waar je goed in bent, kan je zelfverzekerdheid opkrikken en voor een betere balans zorgen.
  3. Leer iedere dag iets nieuws. Hoe meer je weet, hoe zelfverzekerder je bent. En: leren is leuk! Ook al zijn het willekeurige feitjes. Die zijn weer goed voor een netwerkborrel 😉
  4. Leer het aan iemand anders. Delen wat je weet, geeft voldoening én een goede boost aan je zelfverzekerdheid.
  5. Neem controle over je carrière. Bijvoorbeeld door het starten van een persoonlijke blog waarop je je eigen stappen maar ook inspiratie van anderen deelt. Hier af en toe doorheen kunnen scrollen, geeft je de mogelijkheid om te zien hoe ver je al gekomen bent.
  6. Sport. Deze hoeven we eigenlijk niet toe te lichten. Iedereen weet de voordelen van regelmatig sporten. Zo word je fitter, ga je je misschien beter voelen over je voorkomen én over jezelf in het algemeen.
  7. Slaap. Ergens is een keer besloten dat slapen niet hip is. Maar voldoende slaap doet wonderen voor je hersenen en je lichaam. Lukt het niet op tijd naar bed te gaan? Doe dan af en toe een dutje!

Bron: ChalkboardMag

Comments are closed.