Verbinden

Vergeleken met de werkplekken van mijn collega’s – die ingericht zijn met bergen Xenos-prullaria, papieren frutselwerkjes van kinderen en vergeten plastic bekers waarin een restje koffie van drie weken geleden vreemde kleuren en geuren krijgt – is mijn bureau een oase van rust te noemen. Naast een bakje met ‘kantoorbenodigdheden’ als paperclips, elastiekjes en schattige gekleurde metalen pinnetjes waarvan de noodzaak mij ook na zes maanden nog altijd volkomen onduidelijk is en een foto waarop mijn vriendin Lisa poseert met een geit in de kinderboerderij, is mijn bureau leeg. Een klein, geïsoleerd paradijselijk eiland te midden van duizenden oorlogvoerende naties, een meditatiecentrum in Syrië, zo u wilt.

Naast mijn leraarschap timmer ik sinds enkele jaren hard aan de weg om een schrijfcarrière op te bouwen. Ik publiceer columns en verhalen voor mijn eigen website en schrijf voor verschillende media waarvan de gratis weekkrant VIA Limburg waarschijnlijk het meest bekend is. Zo nu en dan houd ik voordrachten door heel het land. De komende tijd zal ik eens per maand een blog verzorgen voor deze website van Office á la Carte (zoals u allen natuurlijk weet hét bedrijfsverzamelgebouw op de Poststraat in Sittard), die steeds op de een of andere manier aan het kantoorleven te linken zal zijn.

‘Verbinden’, een van de kernwaardes van Office à la Carte, is ook van toepassing op de zooi op de bureaus van mijn collega’s, bedacht ik toen ik mezelf na een te lange lunchpauze ertoe had gezet een stapel schrijfopdrachten te gaan corrigeren. Want zorgen al die Xenos-prullaria, papieren frutselwerkjes van kinderen en vergeten bakjes koffie niet juist voor verbinding? ‘O, waar heb je die gekocht?’, enthousiast wijzend naar een grijzen boeddhabeeldje, ‘O, wat wordt ze toch al groot,’ doelend op een tekening van een lelijk lachende zon en ‘O, wat maak je er toch altijd een puinzooi van,’ waarna lachend amicale schouderklopjes worden uitgedeeld, het zijn zinnen die aan de orde van de dag zijn op kantoor. Het wordt tijd dat ook ik eens ga ‘verbinden’, dacht ik en strooide de hele inhoud van mijn bakje kantoorbenodigdheden ongegeneerd ginnegappend over mijn bureau.

Meer lezen? www.toonroumen.nl

Comments are closed.