blog kantoor office a la carte

Flexwerken, hoe flexibel en vrij dan ook, is soms wel even lastig. Als je in de spiegel kijkt en merkt dat je langzaamaan een tikkeltje naar rechts begint te hangen, omdat dat de kant is waar je je ‘werktas’ op je schouder hangt, is het misschien een goed moment om eens te kijken naar deze tips. Zo hou je de inhoud van je tas zo licht mogelijk:

  1. Plan vooruit

Dit is niet altijd het leukst om te doen. Maar in plaats van proberen overal op voorbereid te zijn, probeer eens te kijken naar wat je vandaag écht nodig hebt. De hele dag vergaderingen? Laat de laptop thuis. Geen presentatie? Dan sleep je toch ook niet met een beamer?

  1. Leen spullen

Waarom alle kantoorbenodigdheden meeslepen, als je in een ruimte vol mensen zit die dezelfde benodigdheden gebruiken? Zeker op een flexplek als Office à la Carte, zijn genoeg faciliteiten aanwezig. Daarnaast geeft het je een goed aanknopingspunt om eens een gesprek aan te gaan met je buurman. Wie weet komt daar wel een inspirerend gesprek of zelfs een samenwerking uit!

  1. Laat het los

De enige reden waarom je ’s ochtends je tas vol stopt, is omdat je bang bent iets te vergeten wat je nodig hebt. Had je vandaag écht je iPad bij je moeten hebben, terwijl je vanochtend dacht van niet? Dat is even balen. Maar daarna: so what! Het is vervelend dat je niet direct gedaan kunt krijgen wat op de planning stond, maar het is daardoor belangrijk genoeg om morgen niet te vergeten. En wellicht kom je daardoor juist toe aan zaken die al een hele tijd gepland stonden, maar er telkens niet van kwamen. Omdat je door alle notificaties van je iPad toch telkens weer afgeleid werd. Spontaniteit, in bepaalde mate natuurlijk, kan goed zijn voor je to-do list en voor je bedrijf. Laat het los!

Het lijken simpele tips, maar vooral het loslaten is een belangrijk begrip dat vaak vergeten wordt. Niet alleen bij het meenemen van fysieke spullen, maar ook bij je mentale bagage: ‘less is more’. Lees ook het artikel van David Finkel, over de juiste mindset bij het opbouwen van je bedrijf.

Comments are closed.